Heeft u een container nodig voor bedrijfsmatige restafval? Voor kleine en grote hoeveelheden restafval zijn verschillende containers geschikt. Ons advies is om uw restafval zoveel mogelijk aan de bron te scheiden.
Minimaliseer uw restafval door bijvoorbeeld karton of plastic te scheiden van uw restafval.
Restafvalcontainers voor elke hoeveelheid
Voor restafval worden tweewiel of vierwiel kunststof rolcontainers gebruikt. Bij grotere hoeveelheden is restafvalpers geschikt.
Restafval
Kleine rolcontainer
Deze rolcontainer met twee wielen is geschikt voor inzamelen van kleinere hoeveelheden restafval. De container heeft een inhoud van 240 liter en neemt weinig ruimte in.
Restafval
Middelgrote rolcontainer
Deze rolcontainer met vier wielen is geschikt voor het inzamelen van relatief grote hoeveelheden restafval bij uw bedrijf. De wielen hebben richtingvastzetters.
Restafval
Zelfperscontainer
De zelfpers is een vrijstaande mobiele pers en container in één. Hierdoor is het een flexibel inzetbare oplossing om restafval op uw locatie te comprimeren. Deze pers is voorzien van hefkantelsysteem.
Restafval scheiden tot een minimum
Bedrijven zijn verplicht om recyclebare afvalstromen te scheiden van het restafval. Hierdoor blijven grondstoffen behouden. Uw afval kan dus worden hergebruikt voor nieuwe producten, maar dan is afvalscheiding wel noodzakelijk.
Huur bijvoorbeeld een container voor uw papier of karton en huur een container voor uw plasticafval.
Wat hoort er niet bij het restafval?
Alle afvalstromen die recyclebaar zijn horen niet bij het restafval. Denk bijvoorbeeld aan:
- Karton
- Papier
- Hout
- Groenafval
- Plastics
- Metalen
- Glas
- Bekijk alle afvalstromen
Maar ook gevaarlijk afval of klein chemisch afval (KCA) behoren niet bij het restafval. Bekijk hier ene lijst van alle afvalsoorten die u altijd moet scheiden op de website van KVK
Welk bedrijfsafval hoort wel bij restafval?
Alle niet-recyclebare en niet gevaarlijke afvalstromen behoren tot het restafval. Denk aan veegvuil, kantineafval, hygiëne afval uit toiletruimtes of verontreinigd materiaal.
Wat gebeurt er met restafval?
Restafval is een materiaal dat niet wordt gerecycled. Het materiaal wordt ingezet voor energiewinning. Met andere woorden, het afval wordt verbrand in afvalenergiecentrales waarbij energie wordt opgewekt in de vorm van elektriciteit.
Grondstoffen die toch nog bij het restafval zitten gaan hierdoor verloren. Daarom is het belangrijk om restafval zo goed als mogelijk te scheiden in monostromen.
Hoe kunt u het best uw restafval scheiden?
Afval scheiden is lonend. Niet alleen op financieel gebied maar ook op ecologisch gebied. Gescheiden afvalstromen zijn eigenlijk waardevolle grondstoffen die gerecycled en hergebruikt kunnen worden.
Laat specialisten uw bedrijfsafval analyseren zodat u uw restafval zoveel mogelijk kunt minimaliseren. Vraag een Afvalscan aan en ontvang vrijblijvend advies voor afvalscheiding.
Op basis van dit recyclingadvies kunt u uw afval beter managen. Dit biedt tal van voordelen:
- Besparen op afvalkosten
- Hogere recyclingpercentages
- Minder verstoring van uw bedrijfsprocessen
- Verbetering van uw duurzame imago
Advies aanvragen
Maak uw afvalstromen inzichtelijk met de vrijblijvende afvalscan.