Nijssen Recycling B.V. Nieuw-Vennep T: 023-5341600

Klanten beoordelen ons met een

In het dynamische landschap van supply chain management staan bedrijven vaak voor de uitdaging van overtollige voorraden die kostbare magazijnruimte innemen. Of het nu gaat om onverkochte producten, seizoensgebonden voorraad of beschadigde goederen; een overtollige voorraad kan voor uw bedrijf een financiële last vormen en de logistieke kosten onnodig opdrijven.

Recycling.nl begrijpt de complexiteit van dit probleem en biedt een effectieve oplossing door middel van destocking en CA+ gecertificeerde productvernietiging. Dit resulteert in kostenminimalisatie en ruimteoptimalisatie in het magazijn. Wij helpen ondernemers om hun overtollige voorraad op een gecertificeerde en duurzame manier te vernietigen.

Waardoor ontstaat overtollige voorraad?

voorraad-overtollige-goederen-producten-om-te-vernietigen-destocking

In uw eigen magazijn of in dat van uw logistiek dienstverlener kan overtollige voorraad ontstaan door diverse oorzaken. Deze variëren van onverwachte marktdynamieken tot simpelweg verkeerde inkoopstrategieën:

  • Te weinig afzet: Soms slaat een product niet aan bij de doelgroep. Het kan zijn dat de marktvraag anders is dan verwacht, waardoor het magazijn vol blijft liggen met ‘dode voorraad’.
  • Overmatige voorraadinkoop: Het inkopen van te grote hoeveelheden producten vormt een risico. Dit kan voortkomen uit optimistische prognoses, seizoensgebonden verwachtingen of trends zoals bij grote sportevenementen. Dit risico kan resulteren in een overschot aan onverkochte goederen die u letterlijk niet aan de straatstenen kunt slijten.
  • Veranderende klantvraag of markttrends: Factoren zoals toenemende concurrentie, veranderend koopgedrag of negatieve publiciteit kunnen de vraag naar bepaalde producten verminderen. Hierdoor kan de vraag naar producten afnemen of voorraden kunnen zelfs onverkoopbaar worden.
  • Technologische ontwikkelingen: Snelle technologische ontwikkelingen kunnen producten doen verouderen. Oude voorraden kunnen dan hun verkoopwaarde verliezen.
  • Magazijnschade: Bij het magazijnbeheer kunnen producten beschadigd raken door onvoorziene omstandigheden. De voorraad kan dusdanig beschadigd geraakt zijn waardoor het product onverkoopbaar is geworden.
  • Productiefouten: Als producten fabricagefouten bevatten die pas later worden ontdekt, kan dit leiden tot een overtollige voorraad die niet aan de kwaliteitsnormen voldoet.
  • Verouderde producten: Het meeste komt voor dat producten na verloop van tijd simpelweg verouderen. Bij rebranding of vernieuwing van het bedrijfsimago blijven producten met verouderde logo’s achter. Tijdelijke promoties en acties kunnen leiden tot overtollige voorraad wanneer de actieperiode voorbij is. Productinnovaties zorgen dat de huidige voorraad verouderd en in de voedselindustrie kunnen producten over datum raken voordat ze zijn verkocht. Dit kan leiden tot overtollige voorraad die niet langer geschikt is voor consumptie.

Destocking en CA+ gecertificeerde productvernietiging

restpartij-goederen-vernietigen-productvernietiging

Overtollige voorraden nemen niet alleen fysieke ruimte in beslag, maar het zorgt ook voor onnodige kosten voor opslag, beveiliging en onderhoud. Door active destocking zorgt voor het strategisch verminderen en opruimen van magazijnvoorraden. Dit is een belangrijke stap om de voorraadkosten te verlagen en ruimte vrij te maken in het magazijn voor nieuwe productvoorraden.

Active destocking is een actieve beslissing om de verhouding van voorraad-verkoop van een bedrijf te verlagen.

Wat kunt u het beste doen met de restpartijen? Recycling.nl biedt in samenwerking met Brantjes Data-Vernietiging gecertificeerde productvernietiging als oplossing voor het verwijderen van uw overtollige voorraden. Door CA+ gecertificeerd uw producten te vernietigen wordt de integriteit en commerciële waarde van de producten volledig vernietigd.

beveiligde-loods-partijen-goederen-vernietigen-brantjes

Het vernietigen onder uw of ambtelijk toezicht behoort ook tot de mogelijkheden. De producten worden altijd in onze beveiligde loods onder toezicht van camerabewaking vernietigd volgens CA+ richtlijnen (vernietigingsklasse Pv) met behulp van industriële shredders.

Circulaire productvernietiging

Het vernietigen van producten en restpartijen is 100% veilig en vertrouwd omdat we werken volgens de richtlijnen van de CA+ certificeringsregeling. Naast vertrouwen en veiligheid is ook duurzaamheid een belangrijke pijler voor deze dienstverlening.

Duurzaamheid en vernietigen lijkt op het eerste gezicht een tegenstelling. Maar voor elke opdrachtgever zoeken we, in overeenstemming met de klant, naar passende oplossingen om grondstoffen te behouden en dus te streven naar circulaire productvernietiging en zoveel mogelijk zero waste.

Het doel bij productvernietiging is om de integriteit uit het materiaal te halen. Maar vaak kan verpakkingsmateriaal, zoals kartonnen dozen en plastic verpakkingen, prima worden gerecycled.

Ladder van Lansink de Afvalhiërarchie

Het vernietigde restmateriaal en verpakkingsmateriaal wordt volgens de Ladder van Lansink, de afvalhiërarchie, verwerkt. Hierbij dragen we zorg om herbruikbare grondstoffen te behouden, waardoor productvernietiging een veilige en duurzame oplossing is voor uw restpartijen.

De samenwerking tussen de specialisten Recycling.nl en Brantjes.com maken het daadwerkelijk mogelijk om op een duurzame en gecertificeerde wijze producten te vernietigen.

Bronnenlijst

Voor dit artikel is gebruik gemaakt van onderstaande bronnen:

Interesse in productvernietiging?

Door CA+ gecertificeerde productvernietiging bieden we een snelle, effectieve en betrouwbare oplossing voor uw overtollige voorraad. Neem contact met ons op en ontdek hoe we samen uw supply chain kunnen optimaliseren.

Offerte aanvragen →
Direct advies: (023) – 534 1600